Георги Петров

Здравейте! Казвам се Георги Петров и съм професионален фотограф, а страстта ми към снимането е вдъхновена от красотата на света и малките чудеса, които са навсякъде около нас. Роден съм и израснал в морския град Бургас, като още от най-ранна възраст започнах да изпитвам влечение към фотографията и различните ѝ жанрове. Другата ми “голяма любов” са пътуванията в страната и отвъд нейните предели, а по време на своите пътешествия тези две мои призвания намериха своята пресечна точка.
Повече за мен
Аз съм творец, а фотографията за мен е не просто хоби, а начин на живот. Добре сте дошли в моя свят, където ще ви срещна с експлозия от цветове, вдъхновяващи произведения на изкуството и различни концепции за изобразяване на подвижни и неподвижни обекти.
Ключова дума “красиво”
За себе си мога да кажа, че притежавам уменията да улавям красотата в нейните нестандартни и дори грозни на пръв поглед превъплъщения. Обичам да снимам природни гледки, архитектура, хора и продукти, придавайки им артистично излъчване и уникален почерк. Смея да твърдя, че имам таланта да “съживя” всеки малък детайл, така че той да остане ярък и забележителен за вечни времена.
Път с многоточие
През годините съм участвал в редица обучения, които са ми помогнали да усъвършенствам уменията си, за да създам един качествен продукт. Моят фокус са модернистичните дизайни с изчистени линии, в които може да се доловят нотки от миналото и минималистичния чар на съвременната фотография. И винаги може да се надгражда и още!
Дори и да е твърде лично
… аз мога да се слея с вашата емоция и да я пресъздам по въздействащ начин. Горд съм с натрупания до този момент опит, който ми дава увереността, че бих могъл да се справя безупречно и с най-сложния проект. Обичам да предизвиквам самия себе си и да експериментирам, а работата с хора ме зарежда положително и ме мотивира да не спирам да се развивам. Ако търсите фотограф, на който да доверите най-интимните си и лични мигове, аз мога да бъда вашата “работеща формула” за всеки повод.

Фотографията е…

“…начин на живот. Талант. Призвание. За мен фотографията е средство за себеизразяване и “пряк път” до невидимата за очите красота. Снимките ми биха могли да бъдат живописна проекция на вашите най-важни житейски моменти, запечатани във вечен спомен през моя обектив. В работата си залагам на утвърдени фотографски методи и на вътрешното си усещане за естетика, на което винаги се доверявам безрезервно” 

Фотографията има абстрактен смисъл и не може да се побере в конкретна рамка. За нейното случване е нужно владеенето на творчески похвати като изобразително изкуство и графичен дизайн, съпроводени и от техническа грамотност. Аз мога да ви преведа през вълнуващия път до съвършената снимка, която ще разказва истории и ще буди у вас силни емоции. Винаги. Завинаги!
Елате с мен на незабравимо пътешествие за сетивата и нека заедно открием красотата на живота!